dark

Een goedkope of dure zorgverzekering: wat sluit het beste op mijn wensen aan?

Een goedkope of dure zorgverzekering: wat sluit het beste op mijn wensen aan?

Je kunt jouw zorgverzekering voor een groot deel naar eigen wens invullen, zodat de zorgverzekering aansluit op jouw wensen en behoeften. Je kunt het daarbij ook zo duur of goedkoop maken zoals jij zelf wil. Je kunt de onderstaande tips eens doornemen om te ontdekken welke zorgverzekering het beste bij jouw wensen kan aansluiten, en of je beter voor een goedkope óf dure verzekering kunt kiezen.

Tip 1. Vergelijk zorgverzekeraars en hun premies

Zorgverzekeraars hanteren hun eigen premies. De dekking is bij een basisverzekering altijd hetzelfde, maar de zorgverzekeraars kunnen nog wel onderling verschillen. Het verschil is afhankelijk van onder andere de soort polis. Zo heb je bij de ene zorgverzekering een restitutiepolis, terwijl je bij de andere een naturapolis hebt. Het verschil zit ‘m dus in waar jij terecht kunt als je zorg nodig hebt, want dit hangt af van wat voor polis je hebt. Een restitutiepolis is vaak duurder, omdat je daar meer keuze hebt wat betreft zorgverleners.

Tip 2. Verzekering aanvullend uitbreiden

Als de basisverzekering niet genoeg dekt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een aanvullende verzekering. Met een aanvullende verzekering krijg je bij bepaalde zorgkosten wel een vergoeding. Er zijn verschillende soorten aanvullende verzekeringen die je bij jouw basisverzekering kunt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan extra tandartsverzekering of een aanvullende fysioverzekering.

Het is belangrijk om na te denken of zo’n aanvullende verzekering bij jou voordelig kan zijn. Zo kun je je afvragen of je veel van deze zorgkosten denkt te maken in het volgende jaar. Je kunt er ook voor kiezen om zelf voor deze zorgkosten op te draaien, in plaats van om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten waardoor je premie omhoog gaat. Het is belangrijk om uit te rekenen wat voor jou de voordeligste optie is.

Tip 3. Een lage of hoge premie

Je kunt bovendien zelf de hoogte premie van jouw zorgverzekering grotendeels bepalen. Zo betaal je een lagere premie voor jouw zorgverzekering als je kiest voor een hoger eigen risico. Hoe hoger dit eigen risico, hoe goedkoper de premie van jouw zorgverzekering wordt.

Als je denkt dat je niet veel zorgkosten gaat maken, kan het wel voordelig zijn om het eigen risico te verhogen. Maar dat geldt natuurlijk ook andersom, en dat is een groot risico: als je wel veel zorgkosten maakt, moet je eerst jouw volledige eigen risico betalen voordat je zorgkosten worden vergoed. Ook hierbij geldt weer dat je kunt uitrekenen wat voor jou het voordeligste is. Om een compleet beeld te krijgen over de zorgverzekeringen, kun je een kijkje nemen op Poliswijzer.nl.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Welke mysterie schuilt er achter Dragana Vukanac?

Next Post
Tijd besparen in de keuken met voorbereidende tips

Tijd besparen in de keuken met voorbereidende tips

Related Posts
en_USEnglish