sombre

Stratenmaker gezocht

Stratenmaker gezocht

Als je naar een stratenmaker gezocht heb dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Vaak ligt het aan de totale werkzaamheden en de grootte van het project wat voor prijs je betaald.

Zonder gereedschap ligt de prijs ongeveer op zo’n 35 euro per uur. Echter als je tegels wil laten leggen kom je al snel tussen de 15 en 65 euro per uur. Als er dan ook nog eens ophoogzand nodig is zul je ongeveer 3 euro per m2 bij gaan betalen. Tevens worden er ook nog vaak opsluitbanden aangelegd en dit kost gemiddeld 3,50 per uur. Het uurtarief verschil zit hem vaak ook in de soort tegels die aangelegd moeten worden. Hoe groter de tegels zijn hoe lager de uurprijs is omdat ze meer kunnen aanleggen in minder tijd. Daarnaast heeft het ook te maken met het materiaal. Een normale tegel kun je bijvoorbeeld zo snijden terwijl er voor natuursteen speciaal gereedschap nodig is. Daarnaast is natuursteen ook moeilijker te vormen waardoor het meer tijd in beslag kan nemen.

Waarvoor wordt er massaal naar een stratenmaker gezocht

We zien op het internet dat er steeds meer naar een stratenmaker wordt gezocht. Dit komt mede doordat de aanschaf van het gereedschap veel te duur is voor de mensen. Je hebt het dan namelijk al snel over een paar duizend euro voor iets wat je waarschijnlijk maar enkele keren in het leven gaat gebruiken. Wanneer een stoep of tegels goed aangelegd zijn kan je hier tientallen jaren van genieten. Ook is de stratenmaker natuurlijk vele malen sneller waardoor je minder overlast hebt. Het meeste wordt de stratenmaker gevraagd voor het aanleggen van een tuin of oprit. Dit is dus een onderdeel om naar je woning te komen en dat heb je dan ook het liefste zo snel mogelijk af. Een tuin aan de achterkant wordt ook vaak bestraat en ook daar geldt hetzelfde principe.

Wat voor gereedschap nemen zij mee?

Wanneer je naar een goede stratenmaker hebt gezocht dan zie je al snel het verschil in de materialen. Vaak hebben zij specialistisch gereedschap bij. Soms kan het zijn dat je een hogere uurprijs betaald, maar ben je onderaan de streep wel het goedkoopste uit. Dit komt doordat het gereedschap vaak bepalend is in de mate waarmee de werkzaamheden vorderen. Zo zie je vaak dat ze een messensteker bij zich hebben waarmee ze in enkele seconden het plastic van de stapel tegels of stenen afhalen. Daarnaast hebben ze vaak ook een bandentang en laserafstandsmeter bij zich om alles tot in de nopjes goed af te werken. Wanneer een straat of stoep op de juiste manier wordt aangelegd dan zal je ook zien dat het minder snel gaat verzakken. Ook hebben ze vaak klinkertrekkers waarmee je sneller de stenen van A naar B kunt verplaatsen.

Waaraan moet de vacature stratenmaker gezocht voldoen?

Wanneer je op een stratenmaker gezocht heb zal het je al snel opvallen dat er verschillende tarieven zijn voor de vacature. Dit komt doordat veel stratenmakers op ZZP basis werken, maar je kunt dit ook gewoon in loondienst doen. Vaak is het belangrijk dat je enigszins ervaring hebt met de werkzaamheden en gedreven bent om kwaliteit af te leveren. Haastige spoed is zelden goed in dit vak omdat ze vaak garantie leveren en bij slecht werk moeten ze regelmatig terugkomen en tijd is geld. Daarnaast moet je ook goed kunnen samenwerken met collega’s wanneer er grote projecten zijn. 

Tevens is het ook handig als je zelfstandig kan werken want dit gebeurd vaak bij de mensen aan huis. Ook is het belangrijk dat je zuinig bent op het gereedschap en de machines. Deze kosten vaak zoveel dat een bedrijf hier het liefste het maximale uithaalt. Om de kosten laag te houden vragen zij van hun medewerkers hier met beleid mee om te gaan.

Wat kun je verwachten als je naar een stratenmaker hebt gezocht

Een goede stratenmaker heb je niet zomaar gezocht. Het handigste is als je op een website een vacature of opdracht plaatst zodat je ziet wie erop reageren. Vervolgens kun je aan de hand van de bedrijfsgegevens vaak zien wat andere mensen van dit bedrijf vinden. Vaak wordt dat ook op de platform site vermeld waar je de opdracht plaats. Bedrijven doen er alles aan om zoveel mogelijk goede reviews te halen. Wanneer er weinig of geen informatie beschikbaar is dan is het risicovol om hieraan te beginnen. Ook is het belangrijk dat je jezelf niet blind staart op de prijs. Een stratenmaker met ervaring werkt vaak sneller waardoor je onderaan de streep het goedkoopste uit bent. Het is van belang dat je dus diverse offertes opvraagt zodat je deze kunt gaan vergelijken. Tevens zijn er ook veel keurmerken waaraan je betrouwbare stratenmakers kunt herkennen.

Als stratenmaker gaan werken

Als je wel eens een vacature stratenmaker hebt gezocht dan zie je al snel hoe leuk het werk is en wat voor salaris je kunt verwachten. De meeste stratenmakers kiezen voor een BBL opleiding op niveau 3. Ze gaan dan 1 dag per week naar school en doen 3 tot 4 dagen praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Je moet goede inzichten hebben en een beetje handig zijn voordat je aan deze opleiding begint. In de meeste gevallen moet je al snel bepaalde doelen kunnen behalen omdat dit een korte opleiding is. Veel van de leerbedrijven zien het meteen of het in iemand zit of niet. 

Daarnaast zijn er ook keuze onderdelen in de opleiding waarmee jij wellicht je eigen bedrijf kunt gaan starten. Veel stratenmakers werken namelijk op ZZP basis omdat dit het meeste oplevert. Het enige minpunt is dat je dan geen pensioen opbouwt en dus zuinig met het geld wat je verdiend moet omgaan. De meeste stratenmakers gaan bij 50-55 jaar al met pensioen omdat het werk te zwaar wordt. Natuurlijk kun je het bedrijf wel voortzetten als je goed personeel hebt.

Op welke websites wordt er naar een stratenmaker gezocht

We zien dat er veel op Marktplaats en Werkspot gezocht wordt naar een stratenmaker. Hierbij plaatsen mensen of bedrijven vaak hun opdracht. Bedrijven moeten dan zelf op de opdracht reageren en een offerte uitbrengen op basis van de gegevens die zij hebben. De mensen die de vacature plaatsen moeten dus goed opletten dat zij de klus zo duidelijk mogelijk omschrijven. Op deze manier kom je op een later moment niet voor een verrassing te staan. Er zijn met regelmaat mensen die klagen over bedrijven, maar dit is vaak onterecht omdat zij niet alles vermeld hadden bij de opdracht. Vaak nemen bedrijven daarom ook telefonisch contact op met de klant zodat de hele opdracht duidelijk is.

Een stratenmaker gezocht en wat mag je hiervan verwachten?

Wanneer je een stratenmaker hebt gezocht dan mag je er vanuit gaan dat hij of zij zijn vak verstaat. Echter moet je wel opletten of de stratenmaker eigen gereedschap heeft of dat jij hiervoor moet zorgen. Vaak is een echte stratenmaker wat duurder per uur, maar die voorziet zichzelf wel van het juiste gereedschap. Wanneer je dit zelf moet gaan huren kunnen de kosten per dag al oplopen in de honderden euro’s. Het is leuk als iemand die dit voor zijn hobby doet dit bij jou komt doen. Maar het moet niet duurder zijn als dat je dit door een erkende stratenmaker laat doen.

Aan deze keurmerken kunnen zij voldoen

Als je naar een stratenmaker hebt gezocht dan zie je vaak ook aan welke keurmerken zij voldoen. Zo zijn de grootste bedrijven meestal lid van de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven (ONB). Op deze manier weet je dat ze de juiste diploma’s hebben, maar ook dat ze financieel gezond zijn waardoor je minder kans loopt om opgelicht te worden. Ook verstaan zij hun vak en denken ze aan de gezondheid van de medewerkers. Dan heb je ook nog de VHG waarbij ze niet alleen straten maken, maar ook hovenierswerkzaamheden kunnen doen. Zo heb je een mannetje of vrouwtje van alles!

Aandachtspunten wanneer je naar een Stratenmaker gezocht

Naast de prijs is het belangrijk dat je ook naar een erkende stratenmaker hebt gezocht. Zij zijn vakspecialisten en kunnen dan wel een hoger uurtarief hebben, maar verstaan wel hun vak. Wanneer je de volledige offerte kijkt scheelt het bijna niets met andere bedrijven en soms is het zelfs goedkoper. Dit komt omdat zij de klus in minder tijd kunnen klaren. Daarnaast moet je ook opletten of zij het gereedschap zelf meenemen of dat jij dit moet verzorgen.

Total
0
Actions
Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Article précédent
Marianna van Hanegem

Marianna van Hanegem

Article suivant

Je training doen met de Arnold Press oefening

Postes connexes
fr_FRFrench